Europas största akvarium – Oceanogràfic de Valencia

Näst störst i världen och Europas utan konkurrens största akvarium L’Oceanogràfic ligger beläget i Valencia, Spanien. Här stannar snittbesökaren i 3,5 timmar men många längre än så vilket inte är så konstigt då akvariet rymmer ca 7 miljoner liter vatten med mer än 45,000 olika marina djurarter. De gigantiska arkitektritade byggnaderna rymmer en mängd olika ekosystem, så att arter från världens alla hörn kan trivas och simma behagligt i en anpassad vattentemperatur. Delfinariet är en populär del med plats för över 1.500 besökare, här uppträder delfiner och levererar dagligen fantastiska shower för en förväntansfull publik. De flesta går därifrån förbluffade över den intelligens och de förmågor dessa delfiner outtröttligen visar upp.

Att den som gillar delfinner inte kommer gå oberörd från delfinshowen behöver knappat sägas, men inte heller hajälskaren kommer behöva lämna akvariet i Valencia utan minnen för livet. Det finns nämligen en jättelik hajtank där många olika sorters hajar och rockor (strålfiskar) simmar runt.

Se även till att planera in ett besök i 4D-biografen som levererar magiska föreställningar som tar med besökarna långt ner i havsdjupen med extremt närvarokänsla och nerv. Givetvis är det möjligt att få guidning om så önskas och det arrangeras dagligen en mängd andra spännande aktiviteter för den som vill få ut mest möjligt av besöket. Viktigt att känna till är att köerna kan växa sig mycket långa vilket en solig dag kan innebär en lång väntan i höga temperaturer, smörj in er med solkräm, på med solhatt och se till att ha med en vattenflaska om ni kommer ett par timmar efter öppningstid under de mest hektiska perioderna. Ännu bättre är att köpa biljetterna i förväg, så slipper du riskera att spendera timmar i en lång och tröttsam kö.

Kö eller inte, oavsett vilket är Oceanografic väl värt ett besök, utöver det världsberömda akvariet finns det naturligtvis många andra sevärdheter i Valencia att besöka, god mat att avnjuta samt inte minst mycket trevliga människor att umgås och njuta med i den oftast mycket soliga staden.

Den blå planet

Om du inte har möjlighet att åka ta dig så långt söder ut, är ett besök till nordeuropas största akvarium “Den blå planet” i Köpenhamn en trevlig upplevelse för både gammal och ung. Utställningslokalen är öppen alla dagar året runt inklusive röda helgdagar, vilket gör detta till ett perfekt resmål också för en spontantur över sundet. Nordeuropas största akvarium huserar tusentals djur och uppskattningsvis sju miljoner liter vatten. Då djurarterna ursprungligen stammar från vitt skilda platser världen över, varierar deras naturliga habitat och därför har man skapat olika anpassade avdelningar för arternas överlevnad och välbefinnande. Djuren är indelade i följande tre olika kategorier: Nordliga sjöar och hav, Oceanen samt Tropiska sjöar och floder. Precis som safariparkerna i Afrika har Den blå planet några djur ni absolut inte får missa, Den Blå Planets Big Five består av följande fem djur; Havsutter,Hammarhaj, Rockor, Stillahavsbläckfisk, Arapaimor alla besitter de egenskaper som är något lite utöver det vanliga.

Även om köerna kan vara långa även vid den Den blå planet, blir de aldrig så långa som de i Valencia. Har ni små barn eller helt enkelt inte trivs med att ha så mycket folk runt omkring er, kan ett besök till akvariet i Köpenhamn vara ett bättre alternativ än att ta sig hela vägen ner till Spanien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *