Patek Philippe – exklusiva klockor från schweiz

Patek Philippe tillverkar exklusiva klockor och är ett av de mest kända varumärkena i världen i termer av tekniska egenskaper, kvalitet, design och hantverk.

Patek Philippe grundades 1839. Det är svårt att jämföra Patek Philippe med andra urverk och klockor. om du äger en Patek Philippe, äger du inte bara en klocka av extremt god kvalitet. Du är också ägaren  en klocka från en schweizisk tillverkare som har verkat på högsta nivå i 170 år.

Vi kan tacka de två polska invandrarna Norbert de Patek och Francois Czapek, för att ha fört Patek Philippe till länderna kring alperna. Patek lämnade ett krigshärjat Polen 1831 och träffade den redan skickliga urmakaren François Czapek när han kom till Schweiz efter att ha bott i Paris i några år. Tillsammans etablerade de Patek, Czabek & Cie 1839.

Nyskapande

Patek Philippe har redan från början setts som ett varumärke som står för nyskapande. Exempelvis har Adrien Philippe skruvkrona som används på i stort sett alla klockor idag. Innan Adrien Philippes uppfinning år 1845 fick man ställa in tiden på ett ställe och dra upp klockan på ett annat ställe. Detta utfördes med hjälp av ett par några besvärliga nycklar.

Familjen Stern

Patek Philles respekt bland urmakare världen över är helt välförtjänt, och respekt kommer från både välutbildade urmakare och de som enbart bär klockor av detta märke. Vare sig vi talar om klassiska Calatrava, Nautilus sportig eller sofistikerade Patek Philippe Sky Moon ger de ägarna en känsla av lyx i en klass för sig, kombinerat med kvalitet och stil. Det känns som du är medlem i en exklusiv klubb, vilket inte är förvånande, då Patek Philippe faktiskt producerar mindre än 40 000 klockor varje året.

För närvarande ägs Patek Philippe av Stern familjen, som tog över företaget 1932. Ledningsgruppen består av den tredje och fjärde generationen av familjen Stern, Philippe och hans son Thierry.

Kvalitetsstämpel

Patek Philippe har sedan 2009 infört en ny kvalitetsstämpel, som visar att arbetet är utfört med extrem exakthet. Patek Philippe har egentligen inget behov av att förnyat sig, man har för länge sedan visat sig värdig att inneha tronen bland de schweiziska lyx-klockorna. De
Ändå är fortfarande beredda att göra det som redan är bra: ännu bättre.

Om du frågar Philippe Stern, del av Stern familjen, som köpt den lovprisade urfirman 1932, hävdade han då att det var dags att öka kvalitetskontrollen av sina redan kvalitetsgranskade klockor.

Patek Philippe tillverkar årligen alla sina 40 000 klockor vid Genèves stadsgräns, detta är en av de 12 regler som måste uppfyllas för att karakterisera den fina Poinçon. Den åtråvärda stämpeln infördes 1886, och reglerna är de samma än idag. Kvalitetskriterierna gäller både urverket, precisionen, finish och stilen. Produktion av klockan med Poinçon Genève kräver normalt 40 procent mer arbete än konventionella Schweiziska urverk av hög kvalitet. En klocka med denna stämpel garanterar med andra ord, en lyxigt tickande upplevelse utöver det vanliga. Men detta är inte längre bra nog för Patek Philippe.

Reviderade kvalitetskriterier

Från och med våren 2009, har Patek Philippe lagt till en litet “PP” stämpel. Detta är som ett bevis på att produkten utsatts för Pateks egna kvalitetskontroller, och dessa är mer krävande än både Poinçon Genève och COSC tillsammans. Att Patek Philippe lanserar sin egen uppsättning regler för kvalitetskontroll är en naturlig följd av att de tillverkar alla klockor på plats. De flesta schweiziska urfirmorna har delar av sin produktion förlagd externt.

Pateks nya kvalitetsnormer gäller för alla delar av klockorna men också för lådorna, knapparna och förpackningarna som dessa urverk säljs i. Patek Philippe, gör med andra ord, allt för att skapa världens finaste klockor.

Bättre precision

De nya kvalitetskraven förutsätter att precision matchar de i övrigt mycket höga kraven som Patek Philippe ställer på sina klockor. Ett exempel på detta är att en klocka med en diameter på mindre än 20 mm endast får avvika -5 / 4 sekunder per dag. Imponerande nog kräver Pate att deras klocka med tourbillon inte får avvika mer än -2 / 1 sekunder per dag. Detta innebär en nästintill oöverträffad precision vad gäller mekaniska klockor, men om någon kan garantera denna typ av precision, är det Patek Philippe.

Pateks kvalitetskontroll tar många veckor. Man kontrollerar först arbetet med precision genom att urverket genomgår en mängd olika tester i upp till 30 dagar. Sedan undersöks klockans allmänna tillståndet, vilket tar ca 20 dagar. Skönhet tar tid – perfektion tar ännu längre tid. Patek tål inga kompromisser i jakten på optimal kvalitet, och Philippe Stern, och hans son Thierry, kommer att göra allt de kan för att se till att klockorna behåller det goda ryktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *