vad betyder swag och swagger?

Undrar du vad man egentligen menar när man säger att någon har “swag“. Att ha swag innebär att man utstrålar en viss typ av eftersträvansvärt självförtroende, dragningskraft eller betydelsefullhet. Några andra ord som kan kopplas samman med swag är stjärnstatus, attityd, coolhet, respekt och socialstatus.

Begreppet är äldre än vad man tror och har funnits med i amerikanska ordböcker många år. Att swag åter blivit på modet har vi den afroamerikanska hiphop och streetkulturen att tacka.

Samtidigt skall det vara sagt att swagger och swag kan ha många innebörder och förmodligen finns det lika många tolkningar av dessa ord som det finns människor på vår jord.

Intressant skulle vara att höra hur ni läsare översätter/tolkar denna engelska meningen “She’s got swagger for days”. Vad exakt är det som personen i frågan har så mycket av, så att det räcker och blir över, Swag ja visst, men är det självförtroende, utstrålning, karisma, etc. Kort och gott, i vilka sammanhang använder ni ordet Swag?

26 comments on “vad betyder swag och swagger?

 1. bajs

  Om hon eller han har typ en cool mössa eller keps så kan man säga att hon eller han har swag. Typ så jag har tolkat det iaf.

 2. Justin Biber fan

  Jag älskar ordet swag för Justin Bieber har det i sina låtar och det är så himla coolt, han är så snygg så att alla andra killar kan gå och dö fast det vill jag ju inte. Iaf yolo. Man använder ordet swag när man sjunger Justin’s låtar

  1. Derpenherpen

   Snälla du, Justin Beiber är en drogare och kommer alltid vara det samtidigt så är han inte ens bra och SWAG betyder något och har inte ett skit med Justin’s låtar att göra från början.

  2. Johan

   Och som en ovanstående nämnde ,så är SWAG även en förkortning för
   Secretly We Are Gay.

   Och plötsligt så får förknippelsen, Justin/SWAG, ett ännu större samspel.

 3. Yoloer thatz Goteh Swag

  Jag tycka det synd om alla idioter som inte ha swag, Jag är en äkta swagger och umgås inte med folk utan detta. Bara fula och oskulder som inte har swag.
  Lisa 14 år

 4. Timpa

  Swag betyder ursprungligen secretly we are gays och användes på 40 talet av homosexuella i new york som letade efter sex.

 5. Erik

  Som tidigare kommentarer säger – så står SWAG för Secretly We Are Gay. Den definition som denna hemsida presenterar är felaktig.

 6. En Förvirrad Spelare!

  Detta Börjar Ju Likna Mer Ett Forum Än En Fakta Sida, Jag Blir HELT Förvirrad Är Swag Förkårtning För Secetly We Are Gay?
  Fattar Inte Hur Stjärn Status Har Nånting Med Justin Bäver Att Göra

 7. So you think you cool

  Ni alla tror att ni är för coola ingen är coolare en nån annan så om nån tror nån är coolare än nån annan så är du inte cool alls så bullshit!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *