Motorcykelförsäkring – Spara pengar på försäkringen

Tips och guide för mc försäkring

Funderar du på att köpa dig en hoj. En ny motorcykel kostar relativt mycket. Många har råd att skaffa sig en splitterny hoj men om du inte har det, så finns det bra begagnade alternativ också. Oavsett om du har en ny eller begagnad MC, är det mycket viktigt att du skaffa en bra motorcykelförsäkring.

Om du skaffar dig en begagnad motorcykel är det viktigt att du tar reda på så mycket som du bara kan om hojen. Var inte ”naiv” och tro på allt som säljaren säger. Ofta kan man säga en hel del om kvalitén på motorcykeln enbart genom att bedöma dess yttre. I regel är det så att en hoj med ett fint yttre är rätt så fin inuti också. Ser dess yttre inte bra ut, är den troligen likadan inuti. OBS!!! Undantag kan förekomma.

Vad du ska tänka på vid köp av en begagnad motorcykel:

Hör med ägaren hurdant det är med hojens allmänna skick. Var inte rädd för att ställa frågor:

  • Ta reda på hur många mil hojen har gått
  • Ta reda på om det finns skatteskulder eller andra anmärkningar på hojen
  • Be om att få provköra. Köp aldrig en hoj som du inte har provkört!
  • Gör en grundlig kontroll av hela hojen
  • Fråga när den senast kontrollbesiktigades
  • Kontrollera motorns skick
  • Kontrollera fjädringen på hojen
  • Om du bestämmer dig för en begagnad hoj så ska du fylla i blankett om ägarbyte

När du hittat ”din” hoj så kan du glida iväg ut på vägarna. Tänk på att du har en bra motorcykelförsäkring. Detta är oerhört viktigt, annars får du inte köra motorcyklen.

Jämför pris på MC Försäkring

När du tittar på motorcykelförsäkringar så är det lönande för dig om du ser dig omkring hos de olika försäkringsbolagen, och jämför de olika bolagens försäkringar med varandra. Utbudet av motorcykelförsäkringar är stort och varierande. Om du tar dig tid att jämföra dessa med varandra,  hittar du säkert ett bra och billigt  alternativ för MC som passar både dig och din plånbok.

För att få ner kostnaderna på motorcykelförsäkringen kan du välja att ställa av hojen på vinterhalvåret. Premierna blir då lägre på vintern, d v s, du får betala en lägre premie under tiden den är avställd. På sommarhalvåret höjs premien igen.

I dagens moderna samhälle behöver du inte ringa runt till alla försäkringsbolag och ställa frågor. Det gör du mycket lättare och snabbare genom att kontrollera alla försäkringsbolags priser, premier och villkor via nätet. Du kan ställa vilka frågor du vill och bli hjälpt av skickliga försäkringsrådgivare. I regel får du svar meddetsamma. Internet är ett utmärkt verktyg som förmedlar några av de billigaste motorcykelförsäkringar det går att få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *