Barbour – hållbara ytterkläder, jackor och rockar

Det tvättäkta brittiskt märket Barbour har varit i branschen sedan 1894. Idag tillverkar Barbour stilrena ytterkläder i form av jackor och rockar. Den klassiska oljerocken utformades ursprungligen för att skydda brittiska jordbruks-och fiskesamhällen från det tuffa vädret. Idag tillverkas Barbour jackor fortfarande för hand, och har vunnit flera priser för sin enastående kvalitet.

Historien om Barbour började med John Barbour som föddes 1849 och växte upp på en gård i Galloway i västra Skottland. Hans familj har djupa historiska rötter som kan spåras ända tillbaka till 1300-talet och den förs.

20 år gammal lämnade han gården för att pröva lyckan på andra sidan gränsen. Det var i nordöstra England han började karriären, 1870 såldes de första Barbour kläderna. Ett år senare gifte han sig med sin barndomskärlek,  Margaret Haining och de fick 11 barn tillsammans. Detta gav honom uppmuntran och tillräckligt med självförtroende för att starta J Barbour & Sons i 1894 i South Shields.

I butiken såldes ett brett utbud av Barbour kläder, allt från jackor till underkläder och butiken nåde stora framgångar i den blomstrande staden South Sheilds. Ända från början kom en viktig del av Barbours intäkter från varvsindustrin. I hamnen sålde Babour oljerockarna bra, rockarna skydda seglare, fiskare och skeppsarbetare från hårt väder och vind.

Externa resurser:

Företagets egen hemsida

One comment on “Barbour – hållbara ytterkläder, jackor och rockar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *