Fördelar och nackdelar med termokjol

Termokjolen eller täckkjolen som den också kallas, har vuxit sig allt större på sista tiden. Den har bara funnits i några år, men redan nu så används den av många. Frågan är vad som är bra och vad som är dåligt med klädesplagget.

Det mest positiva med kjolen, måste vara att det är att den är lätt att ta på sig och att den är både elegantare och finare än de mer bylsiga överdragsbyxorna.

Den största nackdelen är dock att den är öppnare än täckbyxorna och inte går att stänga till där nere på samma sätt som överdragen, för att utestänga snö och kall luft. Det gör att den inte är så praktisk om man ska vara ute en hel dag eller om man ska leka i snön, för då slipper det gärna in snö.

En bra sak med en termokjol är dock att den kostar mindre än ett par byxor med samma funktion, eftersom det krävs mindre tyg för att tillverka en kjol än en byxa som täcker större delar.

En kjol är också ett typiskt kvinnligt plagg som enbart brukar användas av kvinnor. Det gör att trots att samhället har blivit alltmer jämställt och kvinnor har använt byxor i ett sekel åtminstone, så anses det fortfarande konstigt om en man bär kjol. Killar och män har därför en nackdel när det kommer till täckkjolen, trots att det förmodligen finns ett behov där också, så anses det konstigt om de skulle använda kjol. Termokjolen blir därför ett ganska så ojämställt plagg.

För att sammanfatta det hela och allt som är positivt och negativt med plagget: Täckkjolen är praktisk eftersom det går fort att ta av och på sig den. Den känns också mer sofistikerad än täckbyxan. Det är dock mer lämpligt att bära den på en kort promenad till bussen eller för att hämta posten, än den passar för att skotta snö eller för att vara ute en hel dag. Med andra ord passar den inte för större fysiska aktiviteter eller längre utomhusvistelser. Om man ändå skulle vilja använda den vid sådana tillfällen, så skulle det bli hyfsat kallt och blött. Kjolen är inte heller ett plagg som det är så värst accepterat att män bär, vilket är lite tråkigt då de förmodligen har lika stor nytta av den som kvinnor.

Så frågan är om männen vågar se termokjolens fördelar och ta på sig plagget. Det återstår att se. Detta trots plaggets fördelar just vid kortare utevistelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *