Hur många personer dödas årligen i trafiken i Sverige?

Det är farligt att vistas i trafiken. I Sverige dör omkring 300-400 personer varje år. Ungefär 30-50 av dessa är barn.  Det betyder att det dör mer än en människa i trafiken varje dag och att ett barn mister livet i trafiken varannan vecka, utslaget på hela året.  Ser man till den totala dödsfalls statistiken, är dödsfall i trafik en relativt ovanlig dödsorsak och endast ca 0.5% av de som gick döden till mötes år 2009 dog i trafiken.

Så många dör i trafiken i världen

På några platser i världen är det farligare att vistas i trafiken än andra. Eritrea och Libyen är två länder som hamnar högt i den procentuella statistiken. Totalt i världen uppskattas antalet som dör i trafiken till 1,2 miljoner personer.

Nedan återfinns statistik över antalet dödsfall i trafiken land för land, alla siffror är hämtade från Wikipedia.

Egypten 6 486
Israel 370
Irland 241
Japan 4 914
Malaysia 6 745
Storbritannien 2 222
Tyskland 3 667
USA 33 808

4 comments on “Hur många personer dödas årligen i trafiken i Sverige?

  1. Tobias

    För att jämförelsestatistiken ska vara relevant så måste det även anges i procent annars så betyder inte siffrorna något alls gällande hur bra eller dålig trafiksituationen är.

  2. SYLVIA NILSON

    Snart kommer det att bli likadant här hos oss. Det beror på att körkortsutbildningen som var ganska bra har blivit sämre med åren. Det har kommit folk in på trafiklärarutbildningen som inte har gått i en grundskola.
    TRAFIKLÄRARNA ÄR MERA INTRESSERADE AV MINA BEN ÄN ATT UNDERVISA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *