Vad betyder LOL?

LOL är en förkortning av det engelska uttrycket laughing out loud, vilket översatt till svenska betyder ungefär ”skratta rätt ut”. Den inneboende meningen i uttrycket ä att man helt enkelt inte kan hålla sig för skratt. Förkortningen LOL är en av  många förkortningar  som uppkommit och i huvudsak brukas vid kommunikation över internet. Andra liknande förkortningar är exempelvis OMG, ROFL, LAMO.

Uttrycket LOL har intressant nog även börjat brukas i verbal kommunikation i vardagslivet. År 2011 infogades LOL tillsamans med ett par andra förkortningar i Oxford English Dictionary.

{ 8 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 anomym mars 12, 2012 kl. 6:52 e m

Jag tycker att de som är fjortisar är sååå…. himla löjliga! Jag gillar inte alls när det säger ahhha du har svarta kläder så du e emo!” Jag är inte emo fatta alla ”tror att ni är coola fjortisar” Jag kommer aldrig bli som er era BAJSKORVAR!

Svara

2 Kissen oktober 22, 2012 kl. 9:47 e m

Jag håller med dig som f*n.. Alla får väl se ut som man vill!!
Alla har rätt att vara sig själva utan att folk ska kommentera ens utseende..
Jag tycker att du ska stå för den du är, skit i vad dom säger. Om du trivs med den stilen du har så ska du fortsätta med att klä dig i dom, mycket vänliga hälsningar Kissen.

Svara

3 admin oktober 25, 2012 kl. 9:04 e m

Lol, här har kommentarerna verkligen hamnat i ett sidospår ;-)

Svara

4 Kunge april 16, 2012 kl. 7:20 e m

Så jävla rätt har du

Svara

5 king augusti 6, 2012 kl. 9:17 f m

Looooooooooooooooooooooool hihi

Svara

6 kristina december 20, 2012 kl. 7:15 e m

okej men om ni vill bli fjortizzaaar så in på youtube som förkortas till yt men strunt där kan ni skriva hur man blir en fjortis så kommer det fram hur du blir en

Svara

7 Liam Wiklund maj 16, 2013 kl. 2:12 e m

Sluta vara så jvla oschysst Sverige är ett fritt land

Svara

8 Jessica juli 10, 2013 kl. 5:03 e m

Om man vill bli en fjortis så bli det! LOL används också för massor av skratt! Så ni vet…. Men man får klä sig hur man vill man får göra vad man vill! Man får ha son egen stil! Man är inte EMO för man klär sig i svart! Om man är EMO har man ju oftast persing och sånt!

Svara

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: