Att använda sig av en artikelkatalog

För de som jobbar med SEO är artikelkatalog något som används regelbundet i jobbet. Men för andra är det något helt nytt. Orsaken till varför man använder sig av en artikelkatalog är däremot alltid det samma. Man vill synas och även synas bättre i sökresultatet hos Google.

Men hur använder man sig av en artikelkatalog?

byggartiklar

  1. Hitta passanda katalog

Det finns en rad artikelkataloger på den svenska marknaden. Det man framförallt ska titta på är inriktning och senast inlagda artikel. Gällande inriktning är det överlägset vanligast att de är allmänna. Det betyder att man får lägga in artiklar om vad som helst. Men det finns även nischade artikelkataloger så som ansiktsvatten.com samt byggartiklar.se. Har man möjligheten att placera sin artikel på en nischad artikelkatalog kan det vara en fördel då samtliga artiklar ger tydligare relevans.

  1. Skriv en artikel.

Nästa steg är att skriva en artikel alternativt låta en skribent göra detta. Att köpa en artikel på 300 ord kostar ca 100kr för den som inte känner sig hemma att skriva kortare faktatexter.

Det man bör vara noga med är att följa de regler som katalogen har. Krav som brukar förekomma är att texten inte får handla om casino/gambling, porr eller våld. Utöver det har alla artikelkataloger krav på hur lång texten måste vara. Dessutom ska texten vara informativ även om det inte alltid är så stort krav på detta som det ser ut att vara när man läser reglerna.

  1. Publicera artikeln

Det första man behöver göra är att skapa ett login. Detta sker genom att uppger en mailadress som ett lösenord därefter skickas ut till. När man fått lösenordet väntar kan man logga in och lägga in texten i ett klassiskt wp-tema. Det är inte ett måste att en artikelkatalog ska vara uppbyggd genom WordPress men det är det överlägset vanligaste. I detta fall ska man komma ihåg att kontroller att länken verkligen fungerar.

  1. Vänta

Hur länge man får vänta är mycket olika. En del kataloger har näst intill direktpublicering medan man får vänta flera veckor och upp till någon månad hos andra. Det som även skiljer dem åt är om skribenten får ett mail vid publicering. Det är en stor fördel eftersom man då inte behöver ha koll på artikelkatalogen hela tiden för att se när artikeln blir publicerad.

Lycka till i skrivandet och publiceringen av dina artiklar på artikelkataloger!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *