Var köper man en kilt?

De flesta klädesplagg går att hitta hos vilken klädbutik som helst. Byxor, tröjor och skjortor säljs i tusentals i mängder av fysiska butiker och butiker online. Men var köper man en kilt? Det korta svaret är ” Det går att göra via kiltar.se”.  Men det är inte hela sanningen.

Kiltar.se – Det stora utbudet av kiltar

Plagget kilt kan delas in i tre kategorier, maskerad-, klassiska-, och övriga tartankläder.

Oavsett vad man är ute efter kan man hitta detta på kiltar.se som är en samlingssida för detta plagg. Här presenterar flera onlinebutiker sitt utbud vilket gör att man snabbt hittar den modell man är ute efter. Detta oavsett om man vill ha något till maskeraden eller en luftig, snygg och annorlunda kjol.

Maskeradkilten

Det finns de som söker detta skotska plagg för att klä ut sig på en maskerad. Kanske har en säckpipa köps in på någon second hand eller på en leksaksbutik och för att klä sig så passande som möjligt till detta musikinstrument så ska ju självklart kilten köpas in. Maskeradkläder har sitt huvudsakliga syfte att likna något annat. Kvalitén behöver ju inte vara så extremt hög. Utbudet av maskeradkläder som liknar de skotska nationalkläderna är relativt stort. Man kan hitta allt från den skotska hatten till hela skotskrutiga dräkter.

Klassiska kilten

En klassisk kilt består av röd, svart, vitt och grönt rutmönster. De finns både med och utan spännen och skärp samt med eller utan den klassiska påsen som många har som tillbehör. Denna lilla påse som heter sporran och skapades eftersom man inte har några fickor på plagget. Idag hittas kiltar mest på alternativa klädaffärer som är inriktade på rock/pop och festivalkläder.  För även om man inte ser plagget ofta i vardagen så är det betydligt vanligare på festivaler.

Tartankläder

En del klädbutiker marknadsför ”tartankläder”. Det som menas är klädesplagg som har det klassiska skotskrutiga mönstret även om det inte är en kilt eller annat typiskt skotskt plagg. Bland de plagg som presenteras på kiltar.se finns bland annat två kjolar och en skarf. Den enda likheten de har mot kilten är att de har samma mönster och färger på tyget. Men kanske är det dags att modernisera skotten lite och istället för att ta den klassiska modellen ta en mer åtsittande modell som även har vissa skinndetaljer. För de som vill ha dagens mode i mix med det konservativa plagget kan detta vara ett bra alternativ.

kiltarloga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *