Fakta om Converse

Företaget Converse  grundades 1908 av Marquis M Converse. Det finns dessvärre mycket lite skriven fakta att tillgå om företagets första år, men uppgifter säger att bolaget inledningsvis satsade på småskalig tillverkning av vinterskor.

Produktionen tog ordentlig fart först 1917  i samband med  lanseringen av All Star modellen. Converse var sedan länge den främsta sportsko tillverkaren i USA, men på 1970-talet hårdnade konkurrensen när hårdsatsande företag som Addidas och Nike på allvar gav sig in i kampen.

På 1990-talet hamnade så Converse i en prekär ekonomisk situation, vilken ledde till att företaget 2003 köptes upp av Nike.  Idag är således Converse en del av Nike, men man har valt att behålla det gamla anrika varumärket.

Populära över hela världen

Converse är ett mycket populärt skomärke bland både gamla och unga. Varje år säljs miljontals Converse skor världen över och visa obekräftade uppgifter talar om mer än 25 miljoner sålda skopar per år bara i Amerika. Converse skor har tillverkats i över 100 år, inledningsvis skedde all produktion i Amerika men numera tillverkas Converse produkter även i länder som Serbien, Kina och Indien.

Converse All Star

Den mest sålda Converse produkten genom alla tider är All Star skorna. Converse All Star introducerades 1917 och har sedan dess tillverkats i ett oändligt antal modeller, färger och storlekar. Ibland kallas Converse All Star skor även för “Chucks”, detta för att hedra basketspelaren Charles “Chuck” Taylor som hjälpte till att gör skorna till vad de är idag. Converse All Star skor är särskilt kända för sin snygga design och de långa sko snörena. Att skosnörena är så långa beror på att Converse från början främst användes som basketskor.

 

12 comments on “Fakta om Converse

 1. Zoe

  Vet du/ni vad converse består av?
  Och vart alla plaster/tyger m.m. kommer ifrån?

  Håller på med ett skolarbete, men kan inte hitta någon bra sida.
  Tack på förhand.

  1. admin

   Hej Zoe!
   Converse är tygskor och skorna tillverkas av en slags bomulls Canvas. Converse skor tillverkas numera över hela världen, såväl i Europa som i Asien och USA.
   Lycka till med arbetet!

  1. admin

   Mycket bra fråga Bertil, jag antar att de köper råvarorna från lokala leverantörer runt om i Asien där stora delar av produktionen är förlagd. Men detta är bara en gissning från min sida, kanske någon annan har bättre koll?

   /Admin

 2. Ellen

  Är Converse miljövänliga?
  håller på med ett arbete i skolan om just converse så skulle vart tacksam för svar! =)

 3. Fadumo

  Hei! Har et skoleproskjekt og jeg vil gjerne vite litt mer nøpyjaktig om Converse, ville blitt glad med hjelp!

 4. Anonym

  Hej , jag håller på med ett projekt i skola då vi ska ta reda på hur Converse tillverkas i fabrikerna ,hur detta påverkar naturen och vilka energiomvandlingar som sker. Om någon har svar någon eller alla av dessa frågor skulle jag var tacksam för svar.

 5. Hanna

  Hej!
  Jag har ett skolprojekt och vill veta om hur converses produkt fraktas till tillverkaren?

  Vill gärna ha svar i veckan!

 6. Hanna

  Hej.
  Jag har ett skolprojekt som ska vara klart snart. Och jag har en fråga om converse.
  Hur fraktas alla råvaror till converse industri?
  Vill ha svar så snart så möjligt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *