Didriksons – vind och vattentäta barnkläder, overaller och jackor

Klädmärket Didriksons stavas lätt fel och ett par felstavningar som är relativt vanligt förekommande är didriksson, didricksson samt didricksons. Didriksons är en svensk tillverkare av barnkläder, jackor och overaller. Företag grundades av Julius och Hanna Didrikson och har sedan 1913 haft sin bas i Sverige.

Didriksons tillverkade inledningsvis oljeplagg avsedda för fiskare längs den svenska västkusten. År 1930 avslutade didriksons produktionen av oljeplagg till förmån för tillverkning av ytterplagg i gummi-material. Sjutton år senare, 1947, uppfanns svetsmaskinen som möjliggjorde framställning av fullständigt vattentäta plagg. 1981 producerade Didriksons sina första plagg tillverkade av PUR-plast, kort därpå började man sälja kläder i stor skala och till vanliga konsumenter. Ytterligare ett antal år senare utvecklade Didriksons kläder med andningsförmåga.

Idag består Didriksons AB 16 anställda personer med huvudkontor i Borås. Kläder av märket Didriksons säljer mycket bra i hela Norden och i länder som Tyskland och England väntas försäljningen av Didriksons vuxen- och barnkläder öka.
Didriksons är kända för sina funktionella plagg av hög kvalitet, i det moderna urvalet av Didriksons kläder återfinns jackor, overaller, regnställ, mössor och handskar. Det gedigna Didriksons sortimentet innehåller plagg för hela familjen, dessutom producerar företaget även golf, jakt och skidkläder.

Populära Didriksons plagg

Tignes overall
År 2010 blev Didriksons storsäljare, Tignes overallen, utsedd till bästa overall av tidningen Vi Föräldrar. I testet fick Tignes overallen, maxpoäng för vattentäthet och slittålighet.

Sophie jackan
En av didriksons populära produkter är jackan Sophie. Den fodrade Sophie jackan i enkel, klassiskt snygg design lämpar sig väl som höst- eller vinterjacka. Didriksons Sophie jacka har märkts med beteckningen “storm system” vilket innebär att jackan är 100% vattentät.

Didriksons Boardman
Boardman är ett omtyckt fodrat regnställ som finns i både vuxenstorlekar och barnkläder. Didrikson boardman anses av många vara regnkläder av mycket god kvalitet och hållbarhet.

Didriksons Tobie
Mångas favorit bland vinterställ heter Tobie. Didriksons tobie är ett tvådelat vintertäll som finns i flera olika storlekar och färger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *