G-star köpguide och fakta – G-star raw kläder, jeans, jackor och skor

G-Star kläder som raw jeans, jackor och skor kan idag ses på gator världen över. Varumärket G-star raw står för en rå attityd och en snygg stil som bryter helt mot det vanliga mainstream modet. Idag är G-star med sina kläder, jeans och skor något av de trendigaste modevärlden har att erbjuda.

G-Star är mest känd för att göra t-tröjor och byxor. De producerar emellertid mycket stora kollektioner med t.ex. jackor, tröjor, shorts, skjortor för både sommar- och vintersäsong. G-Star Raw har även låtit den australiensiska designern Marc Newson designa speciella klädkollektioner åt företaget. En av G-Stars stora modevisningar i New York går under namnet “New York RAW” där mycket speciella och begränsade upplagor visas upp.

Företaget G-star och dess historia

Företaget G-star raw grundades 1989 men inledningsvis hade bolaget ett annat namn nämligen Gap Star. Man ändrade namnet till G-star för att man trodde att detta skulle vara ett mer gångbart namn globalt. Detta skulle visa sig vara ett klokt beslut: idag köper människor, runt hela jordklotet, kläder från det holländsk modemärket.

G-Star Raw har sedan grundandet hela tiden fokuserat mycket på innovation och perfektion. Vilket har lett till att många nya och unika stilar, bland annat är G-star kända för sina militärliknande plagg. Uppenbarligen har G-star Raw låtit sig inspireras av gammaldags militärkläder. Man har exempelvis använt sig av the Swedish Army Button, en knapp som tidigare användes på militära klädesplagg inom den svenska armén.

G-star kläder

Kläderna av tillverkaren G-star är kända för att vara coola och bekväma. Varumärkets målgrupp är främst unga män men G-star är även ett populärt märke bland kvinnor och äldre herrar.

G-star raw jeans
Bland G-star kläderna är jeansen förmodligen de mest uppskattade. G-star raw jeans har alltid utsökta tryck, härligt markerade sömmar och det finns en hel uppsjö av läckra slitna modeller. För närvarande är G-star jeans av modell “Arc” mycket uppskattade.

Jacka
Jackor från G-star är kände för att vara tuff, detaljrika och givetvis snygga. G-star tillverkar såväl vår- och sommarjackor som vinterjackor. I Sverige har G-star jackor blivit allt vanligare på gator och torg.

G-star skor
Skor av märket G-star liknar väldigt mycket Converse sneakers till utförandet. De populäraste materialen i G-star skorna är läder och tyg.

T-shirt
G-star t-shirts har ofta något ganska stort tryck mitt på bröstet eller på sidan av tröjan.

Andra plagg som G-star tillverkar och säljer är:

 • Skjorta
 • Shorts
 • Mössor
 • Tjocka tröjor

Att köpa G-star kläder online

På nätet hittar du ett stort urval av G-Stars unika och oortodoxa stilar, och det är flera butiker online som säljer Kläder från G-Star som t.ex. jeans, shorts, skor, jackor och skjortor. Nedan finner du en uppdaterad lista på olika svenska nätbutiker som säljer G-star kläder online.

Butiker som säljer G-star på nätet:

 • Nelly
 • MQ
 • Smartgirl
 • Smartguy

Butiker på stan som säljer G-star kläder:

 • G-star
 • Red Devil
 • U-Clothing och Combination

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *