Gucci lyxiga solglasögon, parfymer och väskor

Italienska Gucci är ett av världens största modemärken, särskilt kända för tillverkning och försäljning av lyxprodukter i form av väskor i läder, moderiktiga solglasögon och exklusiv parfym. Företaget grundades 1921 och har sedan dess försett människor världen över med stilrena och trendiga kläder och accessoarer.

Guccio Gucci startade verksamheten i och med öppnandet av en liten butik i Florens  med lädervaror, butiken gav han samma namn som hans efternamn; Gucci. Försäljningen gick bra och varumärket blev snabbt känt, vilket ledde till att ytterligare en butik i Rom öppnades 1938. År 1947 kom den ökända Gucci Bamboo väskan, som redan än idag är en del av sortimentet. På 1950-talet lanserades den karakteristiska röd-gröna designen (Gucci Red-Green Stripes) liksom Horsebit, båda varumärkesskyddade. År 1960 kom den lättigenkännliga och mycket berömda GG logotyp till världen!

1953 dog Guccio Gucci, därpå följde en utdragen familjetvist om rätten till pengarna, makten och ägandet. Kontroversen fortsatte ända fram till 1990, då Gucci drabbades av den värsta försäljnings krisen i bolagets historia. Omsättningen var låga, samtidigt som fokus var mer på vem som hade makt över och rättigheterna till produkterna.

Något borde göras för att rätta till det allt mer solkiga ryktet. En amerikan med namnet Tom Ford anställdes 1990 och 1994 blev han chefsdesigner. Han hade en ny idé och vision, och på bara några få år hade han mångdubblat intäkterna och gjort Gucci till ett mer välkänt varumärke än någonsin tidigare. Försäljningen gick nu enormt bra och Gucci hade på endast ett fåtal år kommit att bli ett av de mest kända designmärkena i världen. År 2004 efter 14 års trogen tjänst, varav 10 år som chefdesigner lämnade Tom Ford sin post hos Gucci, för att bygga sitt eget varumärke.

Solglasögon

Gucci solglasögon utstrålar stilren design och lyx i första klass. Man har lagt stor vikt vid design och rena linjer som utgör grunden i alla exklusiva solglasögon i Gucci-design. De är ofta väldigt feminina och finns i både små och stora storlekar, så det finns något för alla smaker.

På sidan av ramen hittar du alltid antingen ett GG logotyp, en grön-röd-grön logotyp, Guccis vapensköld eller helt enkelt varunamnet Gucci. Det är därför alltid lätt att känna igen solglasögon av detta märke. Utöver den snygga designen och det berömda varumärket, är Gucci solglasögon kända för sin goda passform. Dessutom tillverkas de i många olika färger för att passa alla smaker. Ska det vara lyx av högsta klass, är Gucci ett mycket gångbart alternativ.

Parfymer

Gucci började tillverka parfymer på 1970-talet och har idag några av de bästa säljande parfymerna på marknaden. Gucci nr 3, Gucci by Gucci och Gucci Envy är tre parfymer som säljer väldigt bra och som kvinnor världen över älskar. Parfymer från Gucci har vanligen en blommig  bas som kombineras med söta och fruktiga dofter. Gucci parfymer är feminina och har en erotisk underton. Mycket lite räcker väldigt långt med Gucci parfymer, bara ett par sprayningar och du doftar ljuvligt hela dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *