Hur reder man ut problem i sin privatekonomi?

Att få ihop privatekonomin är inte alltid så enkelt. Oförutsedda utgifter dyker ibland upp, och utan buffert kan vardagen bli lidande om dessa problem skapar hål i den privata ekonomin. Att låna pengar till konsumtion är aldrig att föredra, men trots detta lånar Svenskarna miljoner till konsumtion och upplevelser varje dag. Det vanligaste problemet är väldigt enkelt; man tvingas endast låna pengar till konsumtion om man har stora problem. Man lånar då hellre än att gå under, men vardagen kommer snabbt ikapp när lånet ska återbetalas, och kostnaderna skjuter i höjden.

Om du beslutat dig för att låna

Om man ändå har beslutat sig för att låna pengar ska man utnyttja det rådande läget på kreditmarknaden. Antalet aktörer på marknaden har länge varit många, och sedan internets antågande på 90-talet har snabblån av olika slag vuxit fram till ett av de vanligaste lånen. Anledningen till detta är dels att bankerna tjänar mest på dessa lån, eftersom de tar ut extremt höga räntor och avgifter trots att snabblånen normalt återbetalas redan efter en månad. Eftersom allt fler får problem med ekonomin lever dessa kreditgivare på människors desperation. Personer som jämför privatlån tenderar att hamna i mindre problem än de som huvudlöst tecknar vilka lån som helst.

Välj rätt typ av krediter

Välj rätt typ av kredit om du har flera olika valmöjligheter. Personer med betalningsanmärkningar är ofta begränsade till några få alternativ, men för personer med anställningar kan exempelvis ett kreditkort vara den billigaste lösningen för ett mindre lån. Kreditkortet utfärdas tillsammans med en maxgräns, och man använder endast det man behöver. På så vis är kreditkorten ihop med sina relativt låga räntor ett mycket mindre kostsamt alternativ än många andra snabba krediter.

Genom att beräkna sina exakta framtida utgifter för lånen kan man se till att undvika problem i största möjliga mån. Att dra på sig för höga lånekostnader leder väldigt ofta till ännu större problem. Så att genom att använda olika jämförelsesidor för snabblån och andra typer av lån och krediter kan man se till att både hitta det billigaste lånet, men även att hitta en återbetalningsplan som passar din egen ekonomiska situation. I och med att smslån och andra snabba krediter oftast återbetalas redan efter en månad blir det en stor räkning som dimper ner i brevlådan ett par veckor efter lånet är godkänt. Ett smslån på exempelvis 3000 kr kostar i regel minst 3600 att återbetala månaden efter. En stor kostnad som kommer att ställa till nya problem om räkningen inte kan betalas i tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *