Mundusch för bättre tandkött och effektiv rengöring

God munhälsa håller tänderna friska och hela. Regelbunden rengöring med tandborste och tandtråd räcker normalt långt men ibland kan ytterligare insatser vara nödvändiga för att få bukt med bakterier i munnen.

En mundusch rengöra effektivt mellan tänderna och i tandköttsfickor med hjälp av en kalibrerbar vattenstråle vilket hjälper bakterieangripet tandkött att normaliseras. Munduschen är skonsam mot tändernas emalj och rubbar inte den naturliga ph-balansen i munnen.

Waterpik och Waterjet är två olika varianter av mundusch med liknande funktionalitet.

ORAL-B Mundusch Waterjet masserar ditt tandkött för grundlig rengöring på djupet, vilket hjälper till att förhindra bakteriespridning från tandköttet ner i käkbenen. Enligt Waterpik Water Flossers egna uppgifter är Waterpik upp till tre gånger så effektiv på att ta bort plack som en vanlig tandborste.

waterpik ultra högeffekts mundusch

Friska tänder en kultur och klassfråga

Normalt krävs det inte speciellt mycket för att hålla tänderna friska utöver regelbunden tandrengöring. Trots detta visar forskning att det är stora skillnader i tandhälsa mellan olika grupper i samhället. Sämre munhälsa uppvisar lågutbildade, utlandsfödda och äldre. För en del av dessa skulle en kompletterande mundush verkligen kunna göra under och förbättra tändernas och tandköttets tillstånd avsevärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *