Skydda barnen med solhatt och slitstarka byxor

I ett land som Sverige där vintern är lång och sommaren är kort så är det extra roligt när solen till slut letar sig fram. Så roligt att vi i många fall njuter av solens strålar mycket mer än kroppen behöver. Detta kan få många negativa konsekvenser och därför är det viktigt att skydda sig mot solens farliga strålar. Några som är extra känsliga och utsatta mot just dessa strålar är alla barn. Därför är det extra viktigt att komma ihåg att sätta på barnen skyddande kläder och även att använda solkräm med hög solskyddsfaktor som komplement.

Vad man heller inte får glömma är att skydda barnets huvud. Där passar det väldigt bra med en solhatt som skyddar både hjässan och ansiktet. De mer kepsliknande hattarna är även ett alternativ till de barn som inte vill använda barnsolglasögon. Idag finns denna huvudbonad i många olika färger och mönster, vilket ökar chansen för att man hittar en som faller en själv i smaken. Kanske tycker man att den enfärgade varianten är den snyggaste. Eller varför inte en randig?

Ja, fördelarna med solhattarna är många, men det finns några saker som man måste ha i åtanke vid köp av solhatt. Två sådana saker är:

  1. Noggrannhet! Det gäller att välja hatt med omsorg och ett av de viktigaste kriterierna att uppfylla är att den ska sitta bra på barnets huvud. De ser lite olika ut i formen och därför är det bra att prova sig fram.
  2. De flesta, men inte alla, solhattar idag har ett snöre på varje sida. Detta för att man ska kunna knyta fast dem under barnets haka. Det är bra, eftersom att den inte kommer att åka av lika lätt.

Slutligen så är det också viktigt att se till så att barnet har på sig sin solhatt. Den perfekta accessoaren som skyddar samtidigt som den är snygg!

Och benen…

Solhatten är viktig men vilka kläder man ska ha på sig beror mycket på vilken syssla som ska utföras. Under sommaren är det många som tar fram hammare och spik för att renovera eller bygga nytt. Självklart vill barnen vara med. Var då noga med vilka arbetsbyxor för barn som köps in. Blåkläder har ett mycket bra utbud med riktigt slitstarka byxor. Däremot är de relativt dyra. För de som kan tänka sig betala mindre och gå ner något i kvalité är Bluewear ett märke som kan rekommenderas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *