Spalding golf och basketutrustning

Spalding är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Springfield, Massachusetts. Företaget tillverkar sportutrustning som exempelvis golfklubbor, bollar och skor och har i huvudsak riktat in sig på bollsporter men tillverkar även skidor. År 1876 grundades bolaget av Albert Spalding, 1892 köpte Spalding upp Wright & Ditson och A. J. Reach två konkurrenter och blev därmed det ledande vad gäller tillverkning av baseball-utrustning. I dag är Spalding främst känt för sin tillverkning av basketutrustning och golfutrustning i form av golfklubbor, bollar och bagar.

Spalding golf och bollar

Det var vid ett besök i Storbritannien under 1900-talets början, som dåvarande presidenten för Spalding, Julian W. Curtiss, kom i kontakt med golf. När Curtiss återvände till USA hade denne med sig både klubbor och bollar, en tid senare producerade Spalding de första amerikatillverkade golfklubborna. Det var genom Spalding som golf kom att bli en känd och spridd sport i USA. Sedan ett antal år tillbaka är USA den världsledande golfnationen och det finns uppskattningsvis över tio miljoner aktiva golfare i USA. Top-Flite är den golfboll som säljer bäst sedan ett antal år, golfbollen är tillverkas av Spalding.

Spalding tillverkar även bollar för amerikansk fotboll, baseboll, fotboll, volleyboll och basketboll. År 2006 introducerade Spalding en ny typ av basketboll i syntetmaterial som ersatt den tidigare läderbollen. Men efter upprepade klagomål från spelare, som hävdade att basketbollen studsade konstigt och förorsakade handskador togs den äldre bollen i läder åter i bruk under 2007.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *