Sport i världsklass på Scandinavium

Scandinavium är en av de absolut största och också mest använda arenorna inomhus i Sverige. Om det inte är sport som är i fokus så är det konserter, Melodifestivalen eller andra nöjesevenemang. Scandinavium är helt enkelt den främsta inomhusarenan på Sveriges framsida.

Genom åren har arenan stått som värd för otaliga sportevenemang i världsklass. Ett bra exempel är Gothenburg Horse Show som avgörs i Scandinavium på våren varje år. Tävlingen är alltid en del av världscupen i hästhoppning och inte sällan står Göteborg och Scandinavium som värd för den exklusiva finalen i cupen. Ett annat exempel på större sportevenemang i Scandinavium är EM i friidrott inomhus som har arrangerats i arenan inte mindre än tre gånger genom åren, nämligen 1974, 1984 och senast 2013.

2014-2015 kommer Scandinavium bland annat att vara värd för en mängd internationella matcher i handboll, både på herr- och damsidan. I december 2014 kommer världens innebandyelit till Göteborg och Scandinavium för att göra upp om VM-titeln. Dessutom spelar givetvis Göteborgs stolthet inom ishockey, Frölunda, sina hemmamatcher i arenan under hela säsongen.

Resa och logi i Göteborg

När det är stora evenemang på gång i Göteborg gäller det att vara ute i god tid om man ska kunna hitta ett bra boende. Göteborg har många tusen bäddar på hotell, pensionat och vandrarhem, men ett evenemang som exempelvis inomhus-EM i friidrott drar enormt många besökare. Dessutom är det klokt att vara förutseende när det gäller att boka eventuella tåg och flyg.

Om evenemanget går på Scandinavium är det självklart en god idé att boka hotell nära arenan. Med närheten till Liseberg och centrala Göteborg finns det ett antal hotell att välja mellan. Några hotell nära Scandinavium som jag gillar är Scandic Opalen, Hotell Liseberg Heden och Scandic Hotel Rubinen. Det är heller inte så långt till de exklusiva hotellen Clarion Collection Hotel Odin, Clarion Hotel Post och Radisson Blu Scandinavia Hotel i området kring järnvägsstationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *