Sverigemästare i SEO 2011

Svenska inofficiella mästerskapen i SEO är en tävling inom sökmotoroptimering som avgörs mellan söndagen den 9:e oktober, klockan 12:00 och söndagen den 1:a januari 2012, kl 00:00. För att vinna tävlingen gäller det att placera sig överst i Googles resultatlista vid sökning efter den exakta ordkombinationen Sverigemästare i SEO 2011. Den som innehar denna position, natten mellan den 31 December 2011 och 1 Januari 2012 utses till SEO-mästare i Sverige.

Utöver rätten att kalla sig Sverigemästare i SEO 2011, kan vinnaren av tävlingen glädja sig åt en given plats i historieböcker samt ett par dekorativa medaljer vilka vinnaren kan visa upp på valda hemsidor.

Vad är sökmotoroptimering?

Sverigemästare i SEO 2011
OBS! Denna sida uppfyller ej ett eller flera av de krav som ställs på tävlingsbidrag och deltar därför ej i SEO-mästerskapen 2011.

Sökmotoroptimering allmänt förkortat SEO är en övergripande benämningen av en rad olika on-page och off-page metoder som använder för att förbättra webbplatsers positionering i sökresultaten.  Här kan den som är intresserad, läsa mer om vad SEO betyder.

Varför hålls en tävling i SEO?

Det är viktigare än någonsin tidigare att synas på internet. Samtidigt blir det bara svårare och svårare att hamna i topp på sökord i sökmotorer. Allt eftersom konkurrensen har ökat inom internetmarknadsföring, har också efterfrågade på kvalificerad sökmotoroptimering blivit större. SEO kan nämligen hjälpa till så att sökmotorer effektivare hittar och kan genomsöka sidor.

Deltagande

För att ha chans att bli Sverigemästare i sökmotoroptimering 2011 tävlingen måste du först och främst anmäla ditt bidrag. Antalet deltagare är enligt uppgift ett tiotal samt ytterligare lika många icke-anmälda bidrag.

Regler

Tävlingen om utmärkelsen Sverigemästare i SEO 2011 riktar sig i förstahand till privatpersoner.Tävlingsreglerna är relativt enkla. Nedan finner du en sammanställning av de punkter som tävlingsbidragen behöver uppfylla för att kvalificera sig som fullvärdiga bidrag. Den som icke följer dessa i förhand stipulerade tävlingsvillkor löper uppenbar risk att diskvalificeras, och därmed utestängas från 2011-års upplaga av Sverigemästerskapen i SEO.

  • Alla deltagande domäner och tävlingsbidrag måste vara nyregistrerade och icke ha någon som helst form av historik.
  • Sökfrasen blir offentlig för allmänheten på tävlingens officiella sida Söndagen 9:e Oktober 2011.
  • Domännamnet får innehålla inga eller alla av tävlingens nyckelord. Deltagaren bestämmer själv vilket namn domänen skall ha.
  • Det är tillåtet att som deltagare använda sig av gratishemsidor som exempelvis bloggplatsen.se, n.nu och wordpress.com.
  • Alla former av sökmotoroptimering är tillåtet. Deltagaren avgör själv om denne vill använda sig av så kallade black hat metoder för att förbättra sina möjligheter i tävlingen.
  • Det är även tillåtet att smutskasta konkurrenter och försöka påverka Google till att missgynna en konkurrents tävlingsbidrag.
  • För att delta i kampen om titeln Sverigemästare i SEO 2011, måste sidan visa mästerskapets logo på tävlingssidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *