Hur många personer dödas årligen i trafiken i Sverige?

Det är farligt att vistas i trafiken. I Sverige dör omkring 300-400 personer varje år. Ungefär 30-50 av dessa är barn.  Det betyder att det dör mer än en människa i trafiken varje dag och att ett barn mister livet i trafiken varannan vecka, utslaget på hela året.  Ser man till den totala dödsfalls statistiken, är dödsfall i trafik en relativt ovanlig dödsorsak och endast ca 0.5% av de som gick döden till mötes år 2009 dog i trafiken.

Så många dör i trafiken i världen

På några platser i världen är det farligare att vistas i trafiken än andra. Eritrea och Libyen är två länder som hamnar högt i den procentuella statistiken. Totalt i världen uppskattas antalet som dör i trafiken till 1,2 miljoner personer.

Nedan återfinns statistik över antalet dödsfall i trafiken land för land, alla siffror är hämtade från Wikipedia.

Egypten 6 486
Israel 370
Irland 241
Japan 4 914
Malaysia 6 745
Storbritannien 2 222
Tyskland 3 667
USA 33 808

3 comments on “Hur många personer dödas årligen i trafiken i Sverige?

  1. Tobias

    För att jämförelsestatistiken ska vara relevant så måste det även anges i procent annars så betyder inte siffrorna något alls gällande hur bra eller dålig trafiksituationen är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>